уторак, 22. мај 2012.

Čoko-oranž torta

Potrebno je:
Za kore:
15 belanaca
15 kašika šećera
300 g mlevenog keksa
Za preliv kore:
3 kesice čoko – oranž napitka od kafe
Fil I:
1 l mleka
15 žumanaca
6 kašika šećera
2 pudinga od čokolade
250 g margarina
Fil II:
250 g šlag krema
250 g mlevenih napolitanki od lešnika
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom dobro. Dodati mleveni keks i lagano varjačom promešati. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta na 200 stepeni.
Gotove kore preliti pripremljenim vrelim napitkom kafe.
Fil I: Umutiti žumanca sa praškom za puding, a mleko sa šećerom staviti na kuvanje. U provrelo mleko sipati pripremljenu smesu, kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u hladnu smesu umutiti razrađen margarin.
Fil II: Umutiti šlag sa 1 dl mineralne vode i ostaviti da odstoji u frižideru oko 15 minuta. Samleti napolitanke i pomešati sa šlagom.
Filovati: Kora, fil I, fil II.

Нема коментара:

Постави коментар