недеља, 20. мај 2012.

Lulina torta

Potrebno je:
6 belanaca
6 kašike šećera
2 pudinga od jagode
6 žumanaca
3 kašike šećera
3 kašike vode
120 g margarina
3 kašike Plazma Mlevenu
3 kašike seckanih, prženih lešnika
3 dl umućene slatke pavlake
250 g seckanih jagoda
100 g istopljene mlečne čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Umutiti belanca i šećer, dodati puding u prahu i ispeći 2 okrugle kore (na pek papiru 3-4 minuta na 220 stepeni). Fil: Na pari skuvati 6 žumanaca, 3 kašike šećera, 3 kašike vode, vodite računa da vam se žumanca ne prekuvaju, tada se stvaraju grudvice od žumanaca.
U prohlađen fil umutiti 120 g margarina. Umešati 3 kašike mlevenog keksa i 3 kašike seckanih, prženih lešnika. Umutiti 3 dl slatke pavlake.
Iseckati 250 g jagoda na listiće.
Fulovati: Kora, 1/2 fila, seckane jagode, 1/2 pavlake, kora, pomešati fil i pavlaku i premazati preko torte.
Otopiti čokoladu sa 3 kašike ulja i razliti preko torte.
Dekorisati jagodama i seckanim lešnikom.

Нема коментара:

Постави коментар