недеља, 20. мај 2012.

Torta sa breskvama u finoj kremi

Potrebno je:
Kora:
200 g brašna
70 g šećera
70 g margarina
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kg breskvi iz kompota
sok iz kompota
1 jaje
Fil:
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile
2 kisele pavlake
80 g šećera
Ostalo:
100 ml slatke pavlake
Priprema:
U odgovarajućoj posudi prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer, vanilin šećer, umućeno jaje i margarin, te umesiti glatko testo.
Od testa odvojiti trećinu, pa veći deo rastanjiti na aluminijumskoj foliji posutoj brašnom. Preko rastanjenog testa staviti tepsiju R-26 cm ili kalup za tortu, pa je okrenuti zajedno sa folijom.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 10 minuta, tako da bude polupečena. Koru izvaditi iz rerne i preliti sa 7 kašika soka iz kopota.
Dok se kora hladi, u šerpu sipati 4 dl mleka i šećer, pa sačekati da provri. U preostalom mleku rastvoriti puding i umešati ga u ključalo mleko. Kuvat dok se ne zgusne. U vruć puding dodati pavlaku, pa sve dobro promešati da se fino sjedini.
Preostalim testom obložiti stranice tepsije. Breskve iseći, pa ih kružno poređati na koru, potom preliti vrućim filom.
Tortu staviti u rernu da se peče na 160 C oko 40-50 minuta.
Gotovu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti je najmanje 2 h da se potpuno ohladi, pa je prebaciti na tacnu.
Dekorisati umućenom slatkom pavlakom.

Нема коментара:

Постави коментар